فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

قیصریه، اعتبار و دستمال یک خبر غیرحرفه ای!

  • کد خبر: ۱۳۴۸۲۵
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۱
قیصریه، اعتبار و دستمال یک خبر غیرحرفه ای!
اعتبار منابع خبری به صادق بودنشان است. هرچه صادق تر، معتبرتر.

خبر، باید صادق باشد. آنچه ذیل تعریف «الخبر یحتمل الصدق و الکذب» می‌خوانیم، در بستر خود به اعتبار ذهن شنونده است و با خبر در دانش ارتباطات متفاوت؛ به همین دلیل است که اعتبار منابع خبری به صادق بودنشان است. هرچه صادق تر، معتبرتر. اولین خبر غیرصادقشان، می‌تواند برج بلند اعتبار آن رسانه را به لحظه‌ای فروبریزد.

این گزاره زمانی در ذهنم نقش می‌بندد که مرد در اتوبوس، از صندلی‌های خالی چشم می‌پوشد تا کنار من بنشیند.

سلام را به این کلام ادامه می‌دهد که دنیای غرب چقدر کثیف است و اخیرا هم فلان رفتار غیراخلاقی و حرام را قانونی کرده اند. پیش‌تر هم بهمان رفتار قبیح را عادی ساخته اند و آنچه بر اقوام پیشین، عذاب الهی را نازل کرده است، به تکرار رفته اند که امیدوارم به عذاب الهی دچار شوند.

او بر صادق بودن خبر‌هایی که شنیده بود، تأکید می‌کرد و حتی می‌گفت آن را در اینترنت در فلان موتور جست وجو، پی بگیرید تا ببینید که من راست می‌گویم. به دیگران هم بگویید تا بدانند در آن طرف آب چه خبر است. به تجربه سه دهه کار رسانه ای، سری تکان دادم و بی آنکه در تأیید یا تکذیب گفته هایش چیزی بگویم، در ذهن خود آن گزاره را مرور کردم؛ «الخبر یحتمل الصدق و الکذب» انگار اینجا داشت در تولیدات رسانه‌ای بازتعریف می‌شد، حال آنکه خبر در رسانه حتما باید صادق باشد.

به احترام مرد که مویی سفید کرده بود، همان خبری را که گفت، جست وجو و منابع را نگاه کردم و کذب خبر را برایش گفتم، اما او نمی‌خواست بپذیرد. انگار آن خبر در عقبه ذهنش، خیلی جا گرفته بود که وقتی می‌خواست پیاده شود، گفت بازهم بگردید. خبر من حتما درست است؛ چون فلان جا دیده ام. او رفت و من ماندم و ضرورت صدق خبر و اعتبار منبع؛ گوهری که گاه مفت از دست می‌دهیم. مثل قیصریه‌ای که هزینه یک دستمال می‌شود. راستی چرا؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->